Activiteiten

Speciaal voor kinderen

Kinderfeestjes

Voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar, is het mogelijk om bij ons in de tuin een kinderfeestje te houden. Dit kan op woensdag en vrijdag. We hebben dan verschillende activiteiten, zoals schat zoeken, survivaltochten of iets knutselen van zelf gevonden materiaal uit de tuin. Er wordt altijd afgesloten met een kampvuur, waarbij de kinderen een broodje kunnen bakken. De kosten bedragen 15 euro per kind (12,50 euro zonder pannenkoeken).

Lees meer

Schoolmoestuin

Kinderen van de Dordtse Vrije School hebben bij De Eikenhof een eigen moestuin. Eén keer per week komen ze bij ons langs om de moestuintjes te onderhouden.

Lees meer

Educatief

Schoolklassen zijn welkom voor onderwijs in de natuur. Ook is er de mogelijkheid om met een schoolklas bij ons te komen kamperen.

Lees meer

Activiteiten voor volwassenen

Workshops

Op de Eikenhof bieden wij u de mogelijkheid om workshops te geven en/of bij te wonen, zowel buiten als binnen. Voorbeelden van workshops die hier gegeven kunnen worden zijn het spinnen van wol, het vlechten van wilgentenen, schilderen in de natuur en yoga-lessen.

Lees meer

Exposities

Op de Eikenhof is een doorlopende expositie van beelden. De beeldentuin is ‘s zomers iedere zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Ook wordt andere kunstenaars de mogelijkheid geboden om hun kunst bij ons te exposeren. Bent u kunstenaar en zou u graag uw kunst bij ons in de tuin willen exposeren? Neem gerust contact met ons op!

Lees meer

Oranjerie

Onze nieuwste aanwinst is een oranjerie in de tuin. Deze kunt u reserveren voor vergaderingen, lunches, high tea’s, of uw eigen gelegenheden. De oranjerie is ongeveer 40 vierkante meter groot en er zijn 40 zitplaatsen aanwezig.

Lees meer

Voor de buurt

Fair

Bezoek ook eens onze jaarlijkse fair, op de nationale burendag. Hier vindt u onder andere kraampjes met ambachtelijke producten van mensen uit Dordrecht. Ook bent u van harte welkom om uw producten aan te bieden tijdens de fair. Hiernaast worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals varen in een bootje, knutselen en is er een heuse stormbaan.

Lees meer

Theetuin

Van april tot en met oktober, als het weer het toelaat, is de theetuin op De Eikenhof op woensdag van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Wij laten u genieten van koffie, thee of frisdrank, met heerlijke zelfgemaakte taart. Van maandag tot en met vrijdag zijn er groepen welkom voor koffie, thee of lunch. Dit kan tevens in de Oranjerie plaatsvinden. Groepen alleen op afspraak.

Lees meer